Selecteer een pagina

Een nieuwe maandag..

Hoe gaan we deze nieuwe week van start?
Ik reflecteer op de afgelopen maanden en kom tot de conclusie dat het thuiswerken in maart mij eigenlijk heel goed is afgegaan. Het heeft mij de ruimte geboden die ik nodig had om belangrijke beslissingen te maken en mij niet te laten afleiden door de dagelijkse gang van zaken.

Maar nu… merkte ik dat mijn energie vorige week een stuk lager was. Er liggen genoeg mooie projecten, dus daar ligt het niet aan. Maar wat is het dan? Ik ga mijn talenten langs en besef mij welke invloed de huidige beperkingen hebben op wat ik nodig heb om mijn talenten te laten ‘shinen’. En dat zijn mensen! Mensen om mij heen die mij inspireren, die mij een positieve energie geven en waar ik dat ook mag teruggeven.

Dit ontdekte ik toen ik vorige week met mijn fijne collega Karien belde en zij mij zo wist te inspireren dat ik de rest van de dag heel veel moois heb kunnen creëren. Op de huidige maatregelen heb ik geen invloed, wél op de manier hoe ik hier zelf mee om ga en hoe ik mijn talenten kan inzetten. Dus acties die mij op dit moment ondersteunen zijn; 

  • De week beginnen met belletjes naar mensen die mij inspireren. (Dus nadat ik mijn kinderen vandaag naar school heb gebracht, heb ik direct Karien weer gebeld).
  • Wandelen om stil te staan bij de projecten waarmee ik de meeste impact mee creëer.
  • Een fijne omgeving thuis voor mijzelf creëren, dus de kaarsjes aan, fijne muziek en alvast gezonde boodschappen in huis.

Deze acties komen voort uit mijn talent behoeftes en wat ik vanuit mijn talenten te brengen heb;

  • Relator; behoefte aan diepgaande 1 op 1 interacties met als doel om samen te werken en gezamenlijk iets te bereiken.
  • Significance; behoefte aan feedback om bij te dragen aan dat wat van betekenis is.
  • Positivity; behoefte aan plezier en anderen te enthousiasmeren.

Stil staan bij wat jouw talenten te brengen hebben en wat jij hier vanuit jouw talenten voor nodig hebt ondersteunt jou op meerdere vlakken, maar op dit moment specifiek ook in het creëren van een fijne werkomgeving. Hoe werkt dit bij jou? Wat heb jij nodig om jouw talenten in te zetten? Welke acties ga jij hier voor jezelf in ondernemen?

Het is niet ingewikkeld, maar wel belangrijk om te reflecteren. Is jouw interesse gewekt? Maandag 23 november organiseren wij weer een ‘Meet my Talent‘. Aan deze sessie zijn geen kosten verbonden en biedt jou waardevolle inzichten rondom talentontwikkeling en jouw eigen talenten.

Ik wens je een mooie week!

Liefs, Romy

Activator – Relator – Maximizer – Significance – Positivity