Selecteer een pagina

Wie is Amanda Feckler

Strength coach bij Talentize & Digital learning specialist bij Psychologie Magazine

‘A goal is a dream with a deadline’ 

Over mijn top 5 talenten

Als je de CliftonStrenghts vragenlijst gemaakt hebt herken je het volgende misschien wel: de uitkomst is leuk om te lezen, maar niet zo verrassend. Ook bij mij was het de vanzelfsprekendheid waarop ik mijn talenten bekeek. Totdat ik 1,5 jaar geleden de Talent Maximizer Masterclass volgde waarin ik meer over mijn talenten leerde en me meer ging verdiepen in hoe deze talenten bij mij tot uiting kwamen. Waarbij ik nu weet dat mijn top 5 niet vanzelfsprekend is maar het juist mijn uniciteit omschrijft. 

Het is ontzettend interessant om per talent te weten wat het jezelf en anderen brengt. Gedreven vanuit mijn Individualization talent ben ik bijvoorbeeld altijd oprecht nieuwsgierig naar beweegredenen van mensen, ik houd ervan om te luisteren en vragen te stellen over dat wat ik hoor en ook leer ik graag van anderen (Hello Learner en Input talent). En is dit mijn meest natuurlijke manier van relaties opbouwen. Dit zorgt ervoor dat mensen zich gehoord voelen en ik weet ook dat mijn vragen de ander weer aan het denken zetten. Vanuit Focus zorg ik ervoor dat ik mijn eigen doelen prioriteer en dromen najaag maar hier ook anderen bij help, gezien mijn aanpak van nature is om te bedenken aan welk doel die to do, vraag of taak bijdraagt. 

Belangrijkste inzicht

Ik heb sinds ik kennismaakte met de strenghts mindset veel geleerd en dat doe ik nog steeds. Maar het inzicht dat voor mij het belangrijkst is geweest tot nu toe is hoe ik mijn talenten als een soort dashboard kan ‘managen’. Zo vind ik het best lastig om een start te maken met bijvoorbeeld een blogpost zoals deze als mijn Maximizer vol aanstaat. Wat wil ik vertellen? Hoe ga ik dat vertellen? Zoveel mogelijkheden en invalshoeken om een blogpost te maken. Wat ik dan doe, ik  tune wat meer in op mijn Focus en Learner waarbij ik in dit geval antwoord zoek op de vraag wat mijn doel is voor deze post, wanneer ik dit af wil maken en me verplaats in de lezer voor wie ik dit schrijf om een keuze te maken in wat leuk en leerzaam is om te lezen. 

Energiegever

De rode draad die ik zelf in mijn top 5 talenten zie is leren en ontwikkelen en hiermee het beste uit jezelf halen, het faciliteren van persoonlijke groeimogelijkheden dus in het bijzonder. Hiermee bezig zijn en zien wat deze ontwikkeling met iemand doet is wat mij veel energie geeft.

Behalve bij Talentize werk ik bij Psychologie Magazine, waar ik binnen mijn rol als digital learning specialist mijn talenten goed kan inzetten bij het doorontwikkelen van online trainingen om mensen verder te helpen in hun persoonlijke groei.

En voor mij is zo het cirkeltje rond; ik ben me bewust van mijn eigen talenten en hoe ik het beste in kan zetten, ik leer hier zelf nog bijna dagelijks van, ik kan anderen helpen in het ontwikkelen van hun talenten én ik ondersteun mensen d.m.v. online trainingen in hun persoonlijke groei in een rol waarin mijn eigen talenten goed bijdragen. 

Amanda Feckler

Individualization – Learner – Input – Maximizer – Focus