Selecteer een pagina

Wie is Karien Hutter

Energiegevers:
Strengths & Team Dynamieken
Strengths & Solliciteren
Strengths & HR

“Onderkennen dat je iets niet kan is ook een vorm van sterk zijn” 

“Wat maakt dat mensen doen wat ze doen en hoe ze het doen? Wat is het effect daarvan op anderen? En is men zich daar bewust van?”
“Mensen zijn uniek en zijn zoals ze zijn en doen wat ze doen, oordeel daar niet te snel over, maar ga uit van de positieve intentie die achter dat gedrag zit en ga daarnaar op zoek en over in gesprek.” Dit zijn vragen en overwegingen die mij al geruime tijd intrigeren. Eerst ruim 10 jaar vanuit mijn rol als HR adviseur bij diverse organisaties en inmiddels al ruim 3 jaar vanuit mijn rol als Strengths coach en trainer. 

De Strengths mindset ken ik via mijn functie als HR adviseur bij de Hartstichting. Daar heb ik meerdere Strengths teamsessies meegemaakt en toen ik de facilitators bezig zag die deze sessies begeleiden dacht ik “ik wil dat werk ook doen!”. En zo geschiede…..mijn bestaan als freelancer was geboren en dat doe ik nu al geruime tijd met veel plezier. 

De grootste bron voor mijn energie zijn mensen! Dat vond ik altijd zo algemeen klinken…..”ik werk graag met mensen”……maar de gesprekken die ik heb met mensen geven mij echt energie. Als ik zie dat er een kwartje valt, als iemand tot een inzicht komt of patronen bij zichzelf gaat herkennen, daar kan ik echt heel blij van worden. En dat alleen maar door de vragen die ik op het juiste moment stel……dat is toch mooi!

Voorheen vroeg ik mij na een dag werken weleens af “Wat was nou mijn toegevoegde waarde vandaag?” Maar sinds ik inkijk heb in mijn eigen talenten en de patronen die daaraan ten grondslag liggen, kan ik die vraag goed beantwoorden. Door mijn interesse in mensen, mijn nieuwsgierige aard, mijn inlevingsvermogen, de manier van vragen stellen en de integriteit die ik hoog in het vaandel heb staan, kan ik mijn gesprekpartners snel op hun gemak stellen en tot een diepgaand gesprek komen. Een gesprek waarin ik altijd op zoek ben naar het maximale en naar het benutten van de mogelijkheden die iemand heeft. 

De talenten die mij hierbij ondersteunen zijn Harmony, Individualization, Includer, Maximizer en Adaptability…..een setje waar ik enorm trots op ben en iedere dag van geniet. 

Vanaf de start ben ik betrokken bij Talentize. Dit is voor mij de ultieme plek waar ik volledig mezelf kan en mag zijn en van daaruit gewaardeerd en ingezet word voor dingen waar ik goed in ben en blij van word. Binnen ons team komt met name mijn Maximizer goed tot zijn recht. Ik ben daarmee en mooie aanvulling op mijn collega’s die makkelijker iets initiëren of ideeën hebben over onze dienstverlening ……zij stellen op of bedenken iets en daarna kan ik het finetunen tot iets wat echt toegevoegde waarde heeft. Ik kan me geen fijnere werksituatie bedenken!

Karien hutter

Harmony – Individualization – Includer – Maximizer – Adaptability