Selecteer een pagina

Wie is eveline klerkx

Strengths coach en trainer

Energiegevers:
Strengths & Welzijn
Strengths & Vitaliteit
Strengths & Young- Adults

Appear as you are. Be as you appear. (Rumi)

Als ik terugkijk naar de kleine Eveline, zie ik een rustig, verlegen meisje. Gevoelig voor wat er in haar omgeving gebeurt (talentthema Empathy). Als ik doorspoel naar de volgende grote stap, de middelbare school, focuste ik me voornamelijk op mijn minder goede vakken. Voor mijn gevoel kon ik ook niet anders; ik zou anders niet overgaan. Bijles voor Wiskunde en Natuurkunde vulde vaak mijn weken. 

Ik ging daarna Communicatie studeren en ontpopte me als avonturier. Ik wilde niets liever dan meer van de wereld zien, nieuwe mensen leren kennen en iedereen leren begrijpen (talentthema Developer en talentthema WOO). Ik ging vrijwilligerswerk doen, reisde en ontdekte waar ik blij van werd. Ook werkte ik bij verschillende werkgevers en kwam ik erachter wat ik vooral niet wilde.

Via de reisorganisatie waar ik destijds werkte, kwam ik in aanraking met een Stichting die trainingen gaf aan vrijwilligers die voor het eerst vrijwilligerswerk gingen doen in het buitenland. Ik besloot om me aan te sluiten bij deze Stichting als trainer, waar persoonlijke groei (talentthema Developer) en verbinding (talentthema Connectedness) centraal stond. Hier maakte ik voor het eerst het Strenght Assessment. Ik leerde veel over de strenghtsmindset; when you focus on the good, the good gets better. Het klinkt heel logisch als je dit misschien leest, maar ik was vanuit mijn schooltijd heel anders gewend. Met mijn co-trainers gingen we aan de slag met deze mindset. Zo leerde ik hoe je de mindset kunt toepassen in samenwerking met anderen en hoe je (positieve) feedback kon geven; dit was een mooie eyeopener. Er was daardoor ook ruimte voor reflectie en groei. De benadering hierin spreekt me ook heel erg aan; er is geen goed of fout en iedereen is uniek. De weg naar succes is alleen anders.

Een aantal jaren later, in maart 2021, volgde ik de Masterclass bij Talentize. Hier leerde ik de achtergrond van de Strenghtsfinder en kreeg ik de juiste tools om anderen hierin ook te ondersteunen. Ik breng dan ook graag vol enthousiasme (talentthema WOO), betrokkenheid en met positieve energie (talentthema Positivity) deze mindset over aan anderen. 

En om met een quote te eindigen die mij samenvat: Dance like nobody is watching.

Hartelijke groet,
Eveline Klerkx

 

Empathy – Developer – WOO – Connectedness – Positivity