Selecteer een pagina

It’s all about the strengths mindset

Vaak zijn we zowel op werk als privé geneigd om te kijken naar dat wat er niet goed gaat en hoe we dit kunnen verbeteren. Dat resulteert doorgaans in twee opties; je werkt aan je verbeterpunten alleen dit kost je veel energie of je werkt niet aan je verbeterpunten omdat je eigenlijk helemaal geen zin hebt om met deze punten aan de slag te gaan.

Aandacht voor talent

Dit is waarom we bij Talentize werken vanuit de positieve benadering van de Strengths mindset. Hierin maken we een kanteling door niet te focussen op het verbeteren van zwakke punten maar juist te kijken naar waar je al goed in bent en dat te versterken. Hierin negeren we zwakke punten niet, maar kijken we juist hoe je met jouw talenten je zwakke punten kan managen.

De grondlegger van de Strengths mindset is de Amerikaanse psycholoog en onderzoeker Don Clifton en is ontstaan na een wereldwijd onderzoek dat hij met zijn onderzoeksbureau uitvoerde gedurende 50 jaar. Een onderzoek naar wat mensen in verschillende functies succesvol en gelukkig maakt.

Tijdens dit onderzoek, onder miljoenen mensen, kwamen ontzettend veel patronen van gedachten, gevoelens en gedragingen naar boven die kunnen leiden tot succes. Wat zij vervolgens hebben gedaan is deze patronen clusteren omdat ze op één of andere manier met elkaar te maken hadden. Zo zijn er 34 talentthema’s ontstaan van talenten die iets vertellen over ons natuurlijke potentie voor succes en geluk en die voor ons allemaal in een verschillende volgorde tot uiting komen.

Op basis van het onderzoek werd geconcludeerd dat het gevoel van succes en geluk wordt ervaren door mensen die dagelijks gebruik maken van hun talenten.

Fluitend uit je werk

Er is een eenvoudige manier om te ontdekken of jij al vanuit de Strengths mindset te werk gaat. Bedenk maar eens of jij een werkdag fluitend afsluit of dat vooral de vermoeidheid overheerst. Een fluitende werkdag ontstaat dus wanneer jij jouw talenten optimaal in hebt kunnen zetten. Is dit niet het geval en zou je dit wel graag willen? Dan is een goede eerste stap naar een Strengths mindset en het ontdekken van je talenten, om eens terug te kijken op je werkdag of werkweek en op te schrijven welke taken je energie hebben gegeven en hoe dit komt.Wat je ook veel informatie over talenten kan geven is kijken naar taken die je energie kosten.

Wil jij weten hoe je de Strengths mindset kan implementeren en wat het kan brengen binnen jouw organisatie? Kom met ons in contact via romy@talentize.nl

Als je liever eerst jouw eigen talenten ontdekken, kijk dan hier voor meer informatie.