Selecteer een pagina

Verschil CliftonStrengths en Insigths discovery

logo talentize

Ontdek het verschil tussen Insight Discovery en CliftonStrengths

Zowel Insights Discovery als CliftonStrengths zijn tools die gebruikt worden in het bedrijfsleven om gedrags- en communicatievoorkeuren in kaart te brengen van teams en individuen. Insigthts Discovery gebruikt hiervoor een vierkleurenmodel, waarin de kleuren staan voor verschillende vormen van gedrag, waarmee iemand zijn/haar gedrag kan afstemmen op dat van een ander. Dit kan teams en individuen vooruithelpen.

CliftonStrengths doet dit door je talenten in kaart te brengen, waarmee je gepersonaliseerde rapport je actiepunten en inzichten geeft over hoe je van een talent een kracht maakt. Ook dit helpt bij het versterken van een team of individu. De resultaten voor Insigths leveren een gesprek op over kleuren en eigenschappen, en missen een focus op de kwaliteiten van het individu. Hiervoor is binnen CliftonStrengths alle ruimte. Het doel van Inisigths Discovery en CliftonStrengths is dus gelijk, het verschil zit in de aanpak. CliftonStrengths is een positief, toepasbaar instrument om inzicht te krijgen in je talenten en deze verder te ontwikkelen naar strengths. 

Wij werken met Clifton Strengths

Wij gebruiken het Clifton Strengths Assessment van Gallup, gebaseerd op de positieve psychologie, als basis voor talentontwikkeling. Het dient als startpunt voor zelfontdekking en is gebaseerd op meer dan vijf decennia wetenschappelijk onderzoek naar talenten en successen. De uitslag van het Assessment maakt het gemakkelijk om binnen een organisatie dezelfde taal te spreken en gesprekken te voeren over belangrijke onderwerpen als diversiteit en inclusiviteit.

Een talent gerichte organisatie cultuur

Wil je aandacht voor talentontwikkeling binnen de hele organisatie integreren? Dan maken we samen een plan. Als je al een pad met talentontwikkeling bent ingeslagen, geweldig! Onze stappen treffen je waar je op dat moment bent en helpen je om je op talent gebaseerde cultuur duurzamer te maken.

Open de brochure en lees:

  • De voordelen van talentontwikkeling
  • Wat een talentgerichte organisatie cultuur wél is en wat absoluut niet
  • Welke acties je nu al kunt ondernemen
  • De 5 stappen richting een talent gebaseerde organisatie cultuur en hoe Talentize hierin ondersteunt

 

contact opnemen?

7 + 1 =

Heb je nog vragen waarbij wij kunnen helpen? Neem contact met ons op  via: 06-23859049 of mail naar info@talentize.nl