Selecteer een pagina

Verschil CliftonStrengths en Disc

logo talentize

Ontdek het verschil tussen DiSC en CliftonStrengths

Zowel DiSC als CliftonStrenghts zijn instrumenten om meer inzicht te krijgen in gedrags- en communicatievoorkeuren van teams en individuen. De resultaten van DiSC zorgen voor een breed bewustzijn van uw gedragsstijl – bent u bijvoorbeeld krachtig of logisch? Maar na het verwerven van deze kennis zou coaching nodig zijn om de subtiliteiten te begrijpen tussen twee mensen die met dezelfde algemene stijl werken. CliftonStrengths biedt bruikbare inzichten en advies vanaf het moment dat u uw resultaten ontvangt. Het gepersonaliseerde rapport geeft je actiepunten en inzichten over hoe je van een talent een kracht maakt.

Er zijn organisaties die zowel CliftonStrengths als DiSC gebruiken. Zelfs met de toepasbaarheid van CliftonStrengths is coaching nog steeds een noodzakelijke stap in de richting van prestatieverbetering. De CliftonStrengths-beoordeling biedt echter niet alleen context voor prestatie-ontwikkeling, het bouwt een gemeenschappelijke taal binnen een organisatie om licht te werpen op de essentie van positieve psychologie – bestuderen wat goed is met mensen.

Wij werken met Clifton Strengths

Wij gebruiken het Clifton Strengths Assessment van Gallup, gebaseerd op de positieve psychologie, als basis voor talentontwikkeling. Het dient als startpunt voor zelfontdekking en is gebaseerd op meer dan vijf decennia wetenschappelijk onderzoek naar talenten en successen. De uitslag van het Assessment maakt het gemakkelijk om binnen een organisatie dezelfde taal te spreken en gesprekken te voeren over belangrijke onderwerpen als diversiteit en inclusiviteit.

Een talent gerichte organisatie cultuur

Wil je aandacht voor talentontwikkeling binnen de hele organisatie integreren? Dan maken we samen een plan. Als je al een pad met talentontwikkeling bent ingeslagen, geweldig! Onze stappen treffen je waar je op dat moment bent en helpen je om je op talent gebaseerde cultuur duurzamer te maken.

Open de brochure en lees:

  • De voordelen van talentontwikkeling
  • Wat een talentgerichte organisatie cultuur wél is en wat absoluut niet
  • Welke acties je nu al kunt ondernemen
  • De 5 stappen richting een talent gebaseerde organisatie cultuur en hoe Talentize hierin ondersteunt

 

contact opnemen?

15 + 11 =

Heb je nog vragen waarbij wij kunnen helpen? Neem contact met ons op  via: 06-23859049 of mail naar info@talentize.nl