Selecteer een pagina

Hoe blijf ik zelf eigenlijk in balans?

Ik lees net dat het deze week de Week van de Werkstress is met als thema “Blijf in balans!”

Interessant……en hoe werkt dat eigenlijk voor mij dat “balans houden”…….???

In de coach gesprekken die ik voer komt dit thema regelmatig voorbij. En ik heb mezelf dit al meerdere malen afgevraagd de afgelopen periode. In een tijd waarin het sociale contact minder vanzelfsprekend is en ik er meer moeite voor moet doen om in contact te komen met anderen, helpt het mij om vanuit mijn talenten te kijken wat ik nodig heb en waar ik energie van krijg.

Vanuit mijn Adaptability ontdekte ik dat ik het heerlijk vind om in het moment tijd te maken voor anderen en dat anderen mij dus ook altijd mogen raadplegen om even te sparren of mee te denken. En hoe leuk was het dat mijn collega Romy vorige week schreef dat zij op haar beurt geïnspireerd raakt door deze spontane gesprekken…….mooie win-win zeg ik!!!

Vanuit mijn Relator ontdekte ik dat ik ervan oplaad om het persoonlijke contact met mensen aan te halen en 1op1 contactmomenten te creëren. En in dat contact ook in te gaan op hoe het werkelijk met iemand gaat en iemand die “hoe gaat het echt met je?” vraag te stellen. Vanuit mijn Includer deel ik dan ook graag mijn eigen ervaringen en merk ik hoe ontwapenend dat af en toe kan zijn en hoeveel energie ik krijg van zo’n oprecht en diepgaand gesprek.

Zo zie je dat talenten veel zeggen over wat je nodig hebt en waar je energie van krijgt en dat de autonomie om dat zelf zo in te regelen van groot belang is. Pak dus de ruimte om te reflecteren op wat jij nodig hebt om in balans te zijn en te blijven. Wij delen hier meer over tijdens onze online Meet my Talent sessie op maandag 23 november. Hier zijn geen kosten aan verbonden, wel is het waardevol om van te voren het Strengths Assessment te maken. Natuurlijk is 1 op 1 coaching ook een fijne ondersteuning om aandacht te besteden aan dit thema! 

Liefs Karien

Harmony – Individualization – Includer – Maximizer – Adaptability